Pedagogický spolek Emil

V průběhu letního semestru akademického roku 2022/2023 jsme uspořádaly již třetí ročník vzdělávacího cyklu 3+1 s Emilem. Tento přednáškový cyklus doplněný o workshop je již tradiční záležitostí našeho spolku, snažíme se tak studentům učitelských i neučitelských oborů přiblížit různá zajímavá témata speciální pedagogiky, případně logopedie.

Koncem února jsme na Pedagogické fakultě přivítaly pracovnice rané péče z Rané péče Diakonie, které nám přiblížily jejich činnost a služby, které tato organizace nabízí. První přednáška tak byla propojením teoretických znalostí s praxí, dokonce zde byla možnost osahat si vybrané materiály a pomůcky a vyzkoušet si i něco na vlastní kůži. 

Druhá přednáška se konala v dubnu ve spolupráci se spolkem Děti úplňku. Naše pozvání přijal přímo jeho předseda Petr Třešňák, který se s námi pobavil na téma chování náročného na péči. I tato přednáška byla velmi obohacující, jelikož jsme v rámci této problematiky zabrousili i do zahraničních vod.

Z důvodu malé návštěvnosti a časových důvodů jsme byly nuceny zbylou přednášku a workshop odložit na další rok. 

Závěrem bychom chtěly ještě jednou poděkovat jak přednášejícím, tak vám všem, kteří jste se zúčastnili a přišli se dozvědět něco nového. Děkujeme a doufáme, že se potkáme na některé z dalších akcí našeho spolku, případně na dalším ročníku cyklu 3+1 s Emilem.