Pedagogický spolek Emil

Letní semestr jsme v Pedagogickém spolku Emil odstartovali sice již tradičními akcemi jako jsou 3+1 s Emilem nebo naše milované Kytarování, ale protože se nebojíme ani nových výzev a příležitostí, zúčastnili jsme se také Pražského Majálesu 2024 a Pikniku všech tváří 2024.

Pražský Majáles konající se poslední dubnovou sobotu na Letišti Letňany je určitě největší akce, která nás letos zatím potkala, ale dovolíme si říct, že jsme ji zvládli s přehledem. Úkolu připravit a zorganizovat stánek, který by mohl bavit nejen dětskou klientelu ale také dospěláky, se zhostila parta ve složení Anička, Anika, Kačka, Lenka a Terez. Děvčata uspořádala korálkovou výrobnu, a že bylo z čeho vybírat. Každý si mohl odnést domů vlastnoručně vytvořený šperk, ať už náramek, náhrdelník nebo třeba prstýnek. Úspěch naše Emilky sklidily nejen za příjemnou atmosféru, kterou ve stánku i přes malý prostor a velmi slunečné počasí dokázaly vykouzlit, ale především za nápadité tipy na výrobu, nepřetržitou pomoc při zavazování uzlíků a milý přístup k návštěvníkům našeho barevného stanu. Odměnou našim organizátorkám byl volný vstup na večerní hudební program, a nejen díky tomu můžeme tuto akci hodnotit velmi pozitivně.

Druhou velmi milou akcí, které jsme se hlavně díky navázané spolupráci s organizací BeTCS mohli zúčastnit, byl Piknik všech tváří, který se konal 19. května 2024 v rámci osvětové akce Mezinárodního týdne rovnosti tváří. Piknik se konal v pražském parku Grébovka a z našeho spolku se ho zúčastnila opět čistě dívčí parta ve složení Anička, Bára, Heli a Terez. Děvčata si připravila nejen pro malé návštěvníky různé dílničky, díky kterým si mohli vytvořit náramek nebo prstýnek z papíru či korálků a namalovat obraz krepákem. Počasí se vydařilo skvěle až na odpolední kratší deštík, který ale nikoho nezastrašil. Doufáme, že se do budoucna tato akce stane další tradiční záležitostí našeho spolku, protože z tak krásné atmosféry a neskutečně příjemného kolektivu budou naše Emilky čerpat energii jistě ještě dlouho.

Jsme velmi vděčni, že se v rámci spolku máme možnost podívat i za hranice Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy, a doufáme, že tam, kam dorazíme, přinášíme dobrou náladu, úsměvy na všechny strany, pozitivní myšlení, nějakou dávku vědomostí a znalostí, ale především laskavý přístup a chuť objevovat a zkoušet nové věci.